PARTNERI
Naj-izvor literature
http://issuu.com/RegionalniTjednik/docs/rt_295
http://issuu.com/RegionalniTjednik/docs/rt_295
Nema zapisa.
Nema zapisa.
Blog
utorak, rujan 17, 2013
Malo smo se družili i porazgovarali u subotu navečer.Prisutno je bilo 21 članova (roditelja) udruge te 7 naših zvijezdica. Zahvaljujemo se gosp. Smiljanu Joviću iz udruge "Stakleno zvono" iz VŽ, koji nas je posjetio zajedno sa svojim sinom.  Udruga "Stakleno zvono" okuplja osobe starije od 18 godina sa Aspergerom i autizmom i   veselimo se  budućoj suradnji. Uz nas su bili i naši stručni suradnici i prijatelji  : Sanja Marciuš (OŠ Nedelišće) i gosp. Miljenko Tišljarić - terapisko jahanje "Novi svijet" iz Hodošana.

udrugapogled @ 07:29 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 12, 2013
udrugapogled @ 09:41 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, lipanj 16, 2013
U subotu 15.06.2013.godine održana je izborna skupština Pogled-a. Već  unaprijed je  dogovoreno restrukturiranje vodstva udruge  na način da se odabere upravni(ujedno i nadzorni)odbor od 5 članova, od kojih će svatko izabran brinuti, specijalizirati se i predlagati aktivnosti i djelovanja udruge  u skladu s potrebama nominalnih članova(djece i osoba s autizmom) sukladno njihovim godinama. Npr. jedan član UO za djecu od 1 do 5 godina starosti,drugi od 5 do 9 godina, itd.,  te odabir izvršnog tima koji je paralelno tijelo upravljanja i vođenja udruge.

Novoizabrani članovi upravnog(nadzornog) odbora su : Edgar Glavaš,Svjetlana Vugrinec,Dinko Herc,Mladen Sekulić i Anica Patafta.

Novoizabrani predsjednik udruge je Edgar Glavaš.

Izvršni odbor (tim) Pogleda izabran je u sastavu: Janja Horvat, Patricia Kuhta, Mirna Vresk- Jambrović,Željko Farkaš,Marta Glavaš  i Dalibor Kuhta.

Za vođu izvršnog tima (izvršni pred.) izabran je Dalibor Kuhta.Predsjednik udruge Pogled i vođa izvršnog tima, zastupnici su udruge Pogled.

Čestitamo svim izabranima, nadamo se njihovom uspješnom radu ali i nadalje velikom doprinusu svih članova Pogleda.

Zahvaljujemo se svima prisutnim članovima,prijateljima,volonterima,struci,donatorima i ostalim prijateljima što su došli na izbornu skupštinu (otvorenog tipa). Nakon službenog izbora, svi smo se zajedno družili,zabavili i uživali u roštilju kojeg su odlično pripremili naš novoizabrani predsjednik Edgar Glavaš uz pomoć Tomislava Horvat  i Mirana Marciuš.

Prisutan je bio velik broj djece ( naših nominalnih članova)  a to uvijek najpozitivnije utjeće na raspoloženje svih nas. Bili su fenomenalni, jesu fenomenalni.

udrugapogled @ 11:14 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, lipanj 7, 2013
Javni natječaj za zapošljavanje :
1 osobe za rad na "Neurofeedback" uređaju (EEG), putem mjere "Pomoć sebi i drugima" kroz pojedinačne projekte za nezaposlene osobe sa završenim visokoškolskim (ili visikim) obrazovanjem preko HZZ.
Uvjeti natječaja :
-osoba senzibilizirana za rad s djecom s posebnim potrebama(autistični spektar),poželjno iskustvo u radu s djecom iz spektra autizma ali nije uvjet
-zvanje : psiholog,viša medicinska sestra,viši zdravstveni tehničar,viši fizioterapeut
-prijavljen/a na HZZ
Mjesto rada: ŽB Čakovec - odjel pedijatrije, poslodavac: Udruga Pogled                                                                                        


Vrijeme trajanja mjere i uvjeti : na određeno rv - 1 godina, minimalna plaća,puno radno vrijeme + djelomično pokriveni putni troškovi,do 400kn)
Molimo sve zainteresirane da se jave pisanom zamolbom i životopisom, poštom ( M.Tita 60,40305 Nedelišće) ili e/mailom (udrugapogled@gmail.com) najkasnije do 13.06.2013.godine.
U prvom krugu procjene dospjelih prijava komisija sastavljena od 3 člana (defektolog,djelatnik ŽB Čakovec, te predstavnik udruge Pogled) će pregledati i procjeniti prijave, te će nekoliko kandidata pozvati na razgovor (2.krug procjene). Rezultat natječaja biti će objavljen na stranicama udruge Pogled (www/udrugapogled.com, te na facebook stranici udruge) do 18.07.2013.
Mole se osobe koje su zainteresirane za ovu vrstu rada i žele raditi s djecom iz spektra autizma i drugim poteškoćama u razvoju da se jave na natječaj. Prije početka rada osoba kojaće biti odabrana proći će edukaciju za rad na NFB uređaju. HVALA


udrugapogled @ 13:43 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, lipanj 1, 2013
U subotu 15.06.2013.godine završava ciklus škole plivanja,kupanja i rekreiranja za djecu i obitelji iz udruge na Gradskim bazenima Čakovec, nastavljamo početkom sljedeće godine. U međuvremenu krenuli smo s vježbanjem  za djecu u Gimnastičkom centru Aton, te pripremamo motoričko - senzoričke radionice. Zahvaljujemo se trenerici Kristini Horvat iz udruge VITAE (koja će dalje raditi i provoditi vježbanje u GC Aton) te volonterkama Katarini Sklepić,Vanji Živković i Janji Varga na predanom i kvalitetnom radu s djecom.   Pozdravljamo stručne suradnike i volontere  udruge  Pogled, Željku Vidović i Natašu Dolović te nove volontere koji će raditi s djecom s poremećajima iz autističnog spektra kroz ljeto i jesen, u prostorijama  naše udruge te u GC Aton u Nedelišću.

udrugapogled @ 17:43 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Sastanak upravnog i nadzornog odbora (prije izborne skupštine) održati će se 07.06.2013.godine u prostorijama udruge Pogled u Nedelišću u 18 sati. Sastanak je bitan jer bi trebali predložiti novo rukovodstvo udruge te restrukturirati upravljačka tijela za idući mandat u trajanju od 4 godine.Nadamo se dolasku svih pozvanih !

udrugapogled @ 17:28 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 25, 2013


HR7623400091510582965 - IBAN za posebni račun za terapijsko jahanje

udrugapogled @ 15:28 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 20, 2013
Zahvaljujemo se svima prisutnima ( 37 ); roditeljima djece s posebnim potrebama,članovima udruge Pogled,stručnjacima koji rade s djecom s posebnim potrebama, zbog dolaska na predavanje. Posebne zahvale gosp. Davoru(radnom terapeutu iz ERC SILVER, na zanimljivom i poučnom predavanju o SI, te što je sa sobom doveo prekrasnog terapijskog psa, (LABRADOR - SKY) dresiranog i obučenog  za rad s djecom s posebnim potrebama. Zahvaljujemo se na prijemu našeg predavača obitelji Čubra, te na pomoći  najmlađeg prisutnog - Bartola Čubra, u veoma uspješnom asistiranju predavaču.


udrugapogled @ 19:58 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 7, 2013
Obilježili smo Dan svjesnosti o autizmu dijeljenjem edukativnih i promotivnih materijala udruge,družeći se s maskotama i likovima iz popularnih crtića. Vrijeme nam nije išlo na ruku , stalno  je padala  kiša pa djeca iz udruge Pogled i iz  vrtića, zbog kojih smo pozvali maskote ,nisu mogla organizirano doći.

udrugapogled @ 10:57 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 1, 2013
Svečanom primopredajom, povodom Dana svjesnosti o autizmu, odjel pedijatrije u ŽB Čakovec dobio je od Udruge za autizam Pogled, Neurofeedback uređaj na korištenje. Neurofeedback je uređaj koji se koristi u terapeutske svrhe (trening mozga), a najbolji rezultati se ostvaruju u radu s djecom iz područja autističnog spektra, ADHD-a i mentalne retardacije. Uređaj je za široku primjenu, mogu ga koristiti svi, ne samo djeca s autizmom i posebnim potrebama, što je i osnovni razlog zašto će uređaj biti smješten u bolnici a ne u udruzi. Očekuje se da bi terapije počele sredinom lipnja, zbog potrebne edukacije (05 – 09.lipanj) djelatnika ŽB za rad na uređaju. Do terapija bi se dolazilo preko liječničkih uputnica a upisi bi počeli tijekom travnja.
Nabava uređaja je plod projekta Udruge Pogled, inicirana potrebom njezinih članova za pružanjem kvalitetne, dokazane i potrebne terapijske pomoći njihovoj djeci ali i natječaja za donacije tvrtke EKO MEĐIMURJE d.d. Uspješno aplicirajući na spomenuti natječaj EKO MEĐIMURJE doniralo je 30.000. kn udrugi Pogled te time osiguralo najveći dio potrebnih sredstava za nabavu spomenutog uređaja. Ukupna vrijednost projekta je 50.000,00 kn, samom uređaju cijena je 32.817.75kn a dolazi u kompletu s prijenosnim računalom (jačih karakteristika) te TV-om. ŽB Čakovec partner je udruzi Pogled i izvoditelj u projektu pod nazivom “A kao autizam”, te će financirati edukaciju svog djelatnika za rad na uređaju (9.500,00kn). Da bi se projekt uspješno realizirao, podršku, razumijevanje i doprinos u donaciji dali su Međimurska županija (6.000,00kn) te SDP Nedelišće (TV Grunding LED).
Projekt “A kao autizam” primjer je uspješne međusektorske suradnje s ciljem općeg društvenog dobra.


udrugapogled @ 13:13 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, ožujak 9, 2013
U subotu (30.ožujak.2013.) u 17:30 održati će se skupština Udruge Pogled u dvorani Autonomnog centra - ACT u Čakovcu. Za one koji još nisu bili tamo ili dolaze iz drugih gradova i županija to je ispod nadvožnjaka (zgrada Stari Hrast) u blizini željezničkog kolodvora. Pozivamo sve članove,stručne suradnike,volontere,donatore i ostale simpatizere i prijatelje udruge Pogled, da nam se pridruže.Podijeliti ćemo članske iskaznice, pisani izvještaj za rad u protekloj godini te vas počastiti osim uobičajnih osvježenja i "brdom"novih informacija i podataka.VIDIMO SE !!!

udrugapogled @ 17:13 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, veljača 26, 2013
Silvija Pucko-prof. iz Međimurske udruge za ranu intervenciju (MURID) završila je prvi dio edukacije za pomagače u vrtićima,odgajatelje,stručne suradnike i djelatnike vrtića. Edukacija kroz predavanje i prezentaciju  u trajanju od 6 sati, održana je u COO Čakovec  i u  Varaždinu  (2 dana po 3 sata)  u  dvorani FOI - 2  s ukupno više od 50 polaznika. Izvršenom evaluacijom, pokazalo se da su predavanja bila dobro osmišljena,kvalitetno prezentirana i nadasve  potrebna.  Drugi dio(praktični rad) edukacije,planiran je u ožujku i travnju 2013. Sredstva za provođenje edukacije osigurala je Udruga za autizam Pogled, organizirajući teniski turnir u Varaždinu (listopad 2012.) u suradnji s TK Varaždin,Lions Club Varaždin,Lions Club Novi Marof. Lions Club Millennium VŽ,MURID i Varaždinskom udrugom za ranu intervenciju.

udrugapogled @ 17:28 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, siječanj 30, 2013
Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec donirali su i posjetili Udrugu za autizam „Pogled“. VELIKO HVALA !!!

U četvrtak 17. siječnja predsjednica Vijeća učenika Ida Ivek, Maja Sabol i Tomislav Varga u pratnji profesorice Helene Zečar i profesora Petra Pavlica posjetili su Udrugu za autizam „Pogled“ u Nedelišću.  Povod ovom posjetu bilo je uručenje donacije u iznosu od 3000 kuna prikupljenih na Sajmu dobrote. Predstavnici Udruge informirali su gimnazijalce o svojemu radu te o samom autističnom poremećaju.


udrugapogled @ 16:21 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, siječanj 28, 2013
24.01.2013.godine predsjednik udruge  Pogled,održao je predavanje odgajteljicama i pomagačima u DV Dječja mašta u Čakovcu.Tema predavanja bila je inkluzija djece iz spektra autizma u vrtiće uz pomagača. Na predavanju je bilo petnaestak odgajateljica  i nekoliko pomagača iz DV Čakovec,Zebanec,Sivice i M.Središća.

udrugapogled @ 19:07 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, siječanj 16, 2013
Najnovije događaje i aktivnosti udruge Pogled od nedavno možete pratiti i na Twitteru a kroz nekoliko dana i na novim WEB stranicama udruge.    https://twitter.com/udrugapogled

udrugapogled @ 17:24 |Komentiraj | Komentari: 0
Kontakt
  • udrugapogled@gmail.com
  • 099 236 4687 , 099 236 4686
  • Adresa
    Nedelišće 40305 M.Tita 60
  • poslovni račun : PBZ HR 44 2340009 - 1116037205
    PBZ - ČAKOVEC V.MORANDINIJA 37 IBAN: HR4423400091116037205 SWIFT: PBZGHR2X
Brojač posjeta
26856
TagCloud
Index.hr
Nema zapisa.