PARTNERI
Naj-izvor literature
http://issuu.com/RegionalniTjednik/docs/rt_295
http://issuu.com/RegionalniTjednik/docs/rt_295
Nema zapisa.
Nema zapisa.
Blog - rujan 2012
ponedjeljak, rujan 24, 2012


udrugapogled @ 16:48 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, rujan 14, 2012


Poštovana/i,

dana 22.09.2012. na terenima TK Varteks, Varaždin održat će se drugi po redu humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma. Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za angažiranje asistenata u predškolskim ustanovama za djecu s poremećajima iz spektra autizma.
Tenis klub "Varteks", Udruga za autizam "Pogled", NC Lions Club
Millennium Varaždin i Lions Klub Varaždin 2006. u suradnji s Udrugom za ranu intervenciju Varaždinske i Međimurskom udrugom za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID pozivaju sve ljude dobre volje da bilo kao donatori ili sudionici humanitarnog teniskog turnira podrže ovu akciju.

Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Rad sa djecom s poremećajima iz spektra autizma zahtijeva individualizirano planiranje, podučavanje koje mora biti usmjereno na usvajanje znanja i vještina koje su funkcionalne, praktične i kroz koje se djeluje na podizanje razine socijalne kompetencije i prihvatljivih oblika ponašanja.
Uloga asistenata u predškolskim ustanovama prepoznata je kao važan čimbenik odgojno-obrazovne integracije djece s teškoćama u razvoju. Asistent pomaže djetetu pri izvršenju zadataka; pomaže djetetu da bude uključeno u socijalne interakcije s odgajateljima i drugom djecom iz grupe i na taj način razvija svoje komunikacijske vještine; uči zajedno s vršnjacima; intervenira u sprječavanju djetetovog nepoželjnog ponašanja; u suradnji s odgojiteljima odgojne grupe senzibilizira ostalu djecu za razumijevanje specifičnih potreba djece s poremećajima iz spektra autizma.
Za razumijevanje i uspješno podučavanje djece s poremećajima iz spektra autizma angažirani asistenti bit će upoznati s određenim dimenzijama autističnog ponašanja i učenja te biti pripremljeni za rad s djecom. Njihova edukacija sastojat će se od teoretskog dijela i praktičnog dijela u odgojnoj skupini. U teoretskom dijelu budući asistenti bit će upoznati s posebnim odgojno-obrazovnim područjem za rad djecom s poremećajima iz spektra autizma: briga o sebi, komunikacija, upoznavanje uže i šire okoline, socijalizacija, razvoj kreativnosti i dr. Praktični dio edukacije odnosi se na volontiranje u skupini. Edukaciju asistenata će voditi udruge za ranu intervenciju Varaždinske i Međimurske županije.
Stoga Vas ljubazno pozivamo ne samo da sudjelujete na turniru, već i budete donator. Ukoliko ste u mogućnosti, molimo da, za potrebe turnira donirate novčana sredstva na žiro račun Udruge za autizam "Pogled" broj 2392007-1100056172 u Međimurskoj banci. Donirati možete i svoje proizvode. Sve proizvodi koji budu donirani bit će korišteni kod organizacije tombole kako bi se prikupio dodatni novac za navedene svrhe. Vaš doprinos kao donatora bit će istaknut na samom turniru, ali i na press konferenciji koja će biti organizirana te u svim priopćenjima za medije koja će biti odaslana.
Prošle godine smo na turniru uspjeli okupiti 154 sudionice i sudionika, 35 donatora i prikupiti ukupno 22.860,00 kn za nabavku neophodne opreme te osposobljavanje terapeuta za rad sa djecom i odraslim s poremećajima iz spektra autizma. Nadamo se da ćemo uz Vašu pomoć ove godine to i nadmašiti

Unaprijed Vam zahvaljujemo na razmatranju našeg prijedloga i radujemo se zajedničkim aktivnostima.
Molim da me kontaktirate ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga.
Srdačan pozdrav
Johana Čubra
(098 466 373)


udrugapogled @ 14:26 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, rujan 1, 2012
   Molimo visokomotiviranu i senzibiliziranu mlađu osobu ,koja želi raditi i pomoći djetetu  (Sven -Adam, 5,5 godina) s poremećajem iz spektra autizma, da se što lakše ukluči u vrtićke aktivnosti , te integrira u skupinu. Mjesto rada je vrtić Pčelica u Ivanovcu a asistiralo bi se 2 x tjedno po 3 sata, počevši od rujna/2012. Na taj način odabrana  osoba  stekla bi potrebno iskustvo za daljni rad i napredak  te bi kroz ugovor o djelu  s udrugom Pogled dobila  financijsku naknadu za obavljeni posao. Zainteresirani, javite  se kratkim životopisom najkasnije do utorka 04.rujna.2012.god. na email :udrugapogled@gmail.com ili nazovite : 099/236 4687.

udrugapogled @ 11:43 |Komentiraj | Komentari: 0
Kontakt
  • udrugapogled@gmail.com
  • 099 236 4687 , 099 236 4686
  • Adresa
    Nedelišće 40305 M.Tita 60
  • poslovni račun : PBZ HR 44 2340009 - 1116037205
    PBZ - ČAKOVEC V.MORANDINIJA 37 IBAN: HR4423400091116037205 SWIFT: PBZGHR2X
Brojač posjeta
26856
TagCloud
Index.hr
Nema zapisa.