PARTNERI
Naj-izvor literature
http://issuu.com/RegionalniTjednik/docs/rt_295
http://issuu.com/RegionalniTjednik/docs/rt_295
Nema zapisa.
Nema zapisa.
Blog
nedjelja, rujan 6, 2009
 Udruga za autizam Pogled trenutno broji 37 -ero djece i 3 osobe s autizmom i  više redovnih i članova prijatelja. Budući da smo relativno "mlada"  udruga  i djelujemo na području cijele sjeverozapadne Hrvatske    taj  će  broj  postupno rasti.  Djeca su u rasponu od  2 do 17 god, a u kontaktu smo i sa  još  nekoliko obitelji s  odraslim osobama  s autizmom . Najviše djece  je u školskoj dobi. Sva djeca i osobe  imaju poremećaj autističnog spektra, a poneki uz to i druge poteškoće poput blaže ili teže mentalne retardacije, ADHD, cerebralne  paralize ,epilepsije ,tuberozne skleroze..  Osim ciljeva koji su navedeni u statutu Udruge prvenstveno želimo skupiti roditelje i djecu zbog razmjene iskustva, međusobne podrške i druženja.Želimo upoznati društvo s problemima  djece i osoba   s autizmom te njihovih obitelji ,nedostatku  integracije djece u predškolske i školske ustanove ,problemima u dobivanju stručne i  medicinske pomoći, dijagnoze, rehabilitacije, pronalaženje defektologa i ostalih rehabilitatora , ostvarivanja socijalnih prava djece  i osoba .
     Autizam i ostali poremećaji autističnog spektra su specifični i razlikuju su od djeteta do djeteta zbog čega se teško i uz to prekasno dobiva dijagnoza. Rana intervencija još uvijek ne funkcionira pa se s rehabilitacijom kreće prekasno zbog čega su potrebne drastične promjene u zdravstvu jer su roditelji prepušteni sami sebi i ne dobivaju potrebnu pomoć i vodstvo.
      Mi kao Udruga želimo  i pokušavamo roditelje uputiti specijalistima kod kojih mogu obaviti dijagnostiku , skupiti maksimum stručnih suradnika za rad s djecom i roditeljima, omogućiti osobama s autizmom  da sudjeluju u raznim radionicama i aktivnostima sukladno njihovim mogućnostima  ,tražiti financijska sredstva za pomoć roditeljima u financiranju terapija (defektolog, logoped ,hipoterapija, plivanje...),tražiti financijska sredstva za asistente u vrtiću i nastavi...i dr.
      Želimo upoznati javnost s autizmom kako bi mogli razumjeti našu djecu ,osobe i nas  roditelje , pomoći im u integraciji i socijalizaciji u društvu koje će ih prihvaćati i razumijeti  .Smatramo  vrlo  bitnim kroz razne seminare,stručna predavanja,tribine i dr educirati  patronažne sestre i pedijatre koji su u najranijem kontaktu s djecom i mladim roditeljima da bi pravovremeno mogli intervenirati i maksimalno pomoći djeci  kad je to najpotrebnije,u najranijoj fazi razvoja.


udrugapogled @ 22:44 |Komentiraj | Komentari: 0
Kontakt
  • udrugapogled@gmail.com
  • 099 236 4687 , 099 236 4686
  • Adresa
    Nedelišće 40305 M.Tita 60
  • poslovni račun : PBZ HR 44 2340009 - 1116037205
    PBZ - ČAKOVEC V.MORANDINIJA 37 IBAN: HR4423400091116037205 SWIFT: PBZGHR2X
Brojač posjeta
26856
TagCloud
Index.hr
Nema zapisa.